Laat je opleidingsinstituut groeien

Course Management voor commerciële opleiders


Als commercieel opleidingsinstituut ben je, net als andere commerciële bedrijven, afhankelijk van je klanten. Hoe beter jij je klanten bedient, hoe groter je instituut kan groeien. Een belangrijke manier om dat voor elkaar te krijgen, is door je bedrijfsprocessen te verbeteren. Daarvoor is Dynamics 365 zeer geschikt, maar een complete implementatie vraagt om een investering die niet voor elk opleidingsinstituut haalbaar is. Daarom hebben we bij BEND 20 jaar aan ervaring gebundeld in een template dat zowel je commerciële als operationele processen ondersteunt. We noemen dit Course Management en we vertellen je graag wat wij denken dat je eraan kunt hebben.

De belangrijkste functies


Met Course Management haal je een totaaloplossing in huis waarmee je verschillende processen binnen je organisatie kunt stroomlijnen en verbeteren. Dit zijn een paar van de belangrijkste functies:

Het is een cloudoplossing

Dus je kunt er altijd en overal mee werken.

Eenvoudig te koppelen

Met websites, online learningportals en financiële applicaties

Verregaand geïntegreerd

Met andere Microsoft-producten waardoor de gebruikersadoptie hoog is.

Hier gebruik je Course Management voor


De functies van onze template op basis van Dynamics 365 is voor een aantal deelgebieden in te zetten.

Basisfuncties CRM


De basis van Dynamics 365 wordt gevormd door de uitgebreide CRM-functionaliteiten. Dit hebben we voor het grootste gedeelte meegenomen in Course Management. Het uitgangspunt is altijd dat je alle relevante informatie over klanten eenvoudig op een centrale plek terug kunt vinden. Zo is informatie over deze klanten en potentiële cursisten voor iedereen beschikbaar. Uiteraard is het mogelijk om via autorisaties te bepalen wie welke informatie mag inzien en muteren.

 • Eenmalig en centraal vastleggen van persoonsgegevens
 • Inzicht in deelnames
 • Centrale opbouw van dossier en klantcontacten.
 • Geavanceerde CRM-functies zoals mailings en facturering

Cursusadministratie


Course Management biedt ondersteuning aan het gehele proces rondom de organisatie van een cursus, of dat nu een open training, in company-training, nascholing, leergangseminar of examen is. Op basis van een opleidingsproduct met basisgegevens, is het mogelijk om snel een cursus te organiseren en docenten te plannen. Het inrichten van de cursus is flexibel en bij het plannen worden organisatorische zaken zo veel mogelijk automatisch afgehandeld.

 • Cursusplanning op basis van producten
 • Workflows en procesafhandeling volgens vaste draaiboeken
 • Variabele kostenstructuur met betrekking tot prijzen en kortingen
 • Begroting door registratie van kosten, opbrengsten en overige KPI’s

Self-service via websites


Course Management kan eenvoudig aan je websites gekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan cursusroosters en productinformatie. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden om het aanmeldproces volledig via de website te laten verlopen. Er worden automatische bevestigingen, certificaten en evaluaties verzonden, en ook de financiële afhandeling verloopt grotendeels vanzelf. Uiteraard kunnen cursisten ook eenvoudig, veilig en snel betalen via je website.

 • Presentatie van alle relevante cursusinformatie op je websites
 • Een gepersonaliseerde beveiligde omgeving voor cursisten en docenten
 • Workflows voor automatische communicatie met deelnemer
 • Geautomatiseerd inschrijfproces via website

Overige aandachtsgebieden


Naast CRM, cursusadministratie en self-service via websites kun je Course Management ook gebruiken voor uitgebreide managementinformatie, marketing- en verkoopdoeleinden en het gehele financiële proces. We laten je in een demo graag zien wat er allemaal mogelijk is en hoe het jouw opleidingsinstituut verder kan helpen!

Zo werken we graag samen


Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een demo aan!

Demo aanvragen