Implementatie

Hoe werkt dat dan?!


[Hier een inleiding die voort borduurt op de vorige pagina waar we het kort benomen]

Wellicht dit vlak gebruiken wanneer nuttig?


Doel

Een toekomstbestendige oplossing voor ontwikkeltrajecten voor medewerkers binnen de Avans Hogeschool op basis van Microsoft Dynamics 365.

Resultaten

De implementatie van BEND Event, een grotendeels plug-and-play-module die ingezet wordt als cursusadministratiemodule in de breedste zin. Dankzij de gestandaardiseerde werkwijze worden er minder fouten gemaakt en wordt er efficiënter gewerkt.

Inzet

Dynamics 365 en BEND Event

Dit is de volledige tekst. Graag opknippen in stukjes/opsomming etc


In de meeste gevallen starten we een traject met de implementatie. Dat klinkt misschien vreemd, en het ligt bovendien iets genuanceerder: onze klanten komen vaak bij ons met een specifieke uitdaging, die uitstekend opgelost kan worden met Dynamics 365. Omdat we niet willen verdrinken in eindeloze plannenmakerij en liever pragmatisch aan de slag gaan, pakken we eerst deze uitdaging op. Dat doen we natuurlijk niet in het wilde weg. 

We beginnen met het opzetten van een projectteam, waar we samen met mensen uit jouw organisatie in zitten. We zorgen er samen voor dat het mensen zijn die niet alleen de juiste input leveren, maar ook het mandaat hebben om beslissingen te nemen. We beginnen met het analyseren van het proces dat je wilt verbeteren. Vervolgens delen we het project in in zogenaamde epics, waarbij we een epic per sprint van ongeveer 4 weken oppakken. Zodra dat helder is, kijken we op welke manier het proces in onze sectorspecifieke modules past. 

Zodra we de modules juist geconfigureerd hebben, leggen we het werk terug bij de werkgroep, die het kan accepteren. Zodra alle epics zijn doorlopen en geaccepteerd zijn, hebben we een werkbare applicatie. In het volledige proces zijn we steeds bezig met het betrekken van de toekomstige beheerders en medewerkers die met de applicatie moeten gaan werken. Zo zorgen we voor een vlekkeloze overgang naar het volgende element in onze werkwijze. 

Implementatie van Dynamics 365

Onze oplossing


Een beetje maatwerk


Binnen DP&O zijn 3 teams, die een iets andere doelgroep en werkwijze hanteren. Hier hebben we bij het implementeren rekening mee gehouden, bijvoorbeeld in de deels geautomatiseerde communicatie richting de deelnemers. Hierdoor kan iedereen binnen de afdeling ermee uit de voeten, zodat er geen cursussen buiten het systeem meer beheerd hoeven worden.

BEND Event is bovendien gekoppeld aan het HR-systeem dat Avans Hogeschool gebruikt. Hierdoor kan elke medewerker ook in onze Microsoft Dynamics-module terechtkomen. Hierdoor zie je eenvoudig welke opleiding door welke medewerker gevolgd is. In de toekomst wil DP&O een website met het cursusaanbod, van waaruit medewerkers zich kunnen inschrijven.

Het resultaat


Bovendien opent de implementatie de deur naar nieuwe functionaliteiten: we hebben DP&O gemigreerd naar een up-to-date Microsoft-omgeving, waardoor ze nu een platform hebben waarop doorontwikkeld kan worden. Uitbreiden met extra modules en functionaliteiten is nu een fluitje van een cent, en bovenal zijn ze nu in staat om flexibel in te spelen op toekomstige ontwikkelingen in hun vakgebied.

  • Nieuwe fundering gelegd onder het proces van interne opleidingstrajecten
  • 3 teams binnen DP&O werken nu allemaal volgens een gestandaardiseerde werkwijze
  • Niet voor niets 1 van de allergrootste softwarepartijen ter wereld
  • Voldoende ruimte voor maatwerk binnen de losse trajecten of cursussen, de basis is alles hetzelfde
  • Er worden minder fouten gemaakt
  • Werk is eenvoudiger
  • Inschrijvingen kunnen sneller afgehandeld worden

Ben jij onze nieuwe aanwinst? Kom langs!


Wil jij ook onderdeel uitmaken van dit enthousiaste nuchtere team? Bekijk dan een onze vacatures of kom langs voor een kennismaking! 

Vacatures