Klantcases

Avans Hogeschool


Avans Hogeschool is een onderwijsinstelling die vooral in het zuiden van Nederland opereert. Met ruim 35.000 studenten, 3.300 medewerkers en meer dan 60 hbo-opleidingen is het 1 van de grootste hogescholen van Nederland. Medewerkers van Avans hebben toegang tot allerlei ontwikkeltrajecten, om zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen. En om dat proces te ondersteunen, klopte Avans bij BEND aan voor hulp.

De hulpvraag


Doel

Een toekomstbestendige oplossing voor ontwikkeltrajecten voor medewerkers binnen de Avans Hogeschool op basis van Microsoft Dynamics 365.

Resultaten

De implementatie van Course Management, een grotendeels plug-and-play-module die ingezet wordt als cursusadministratiemodule in de breedste zin. Dankzij de gestandaardiseerde werkwijze worden er minder fouten gemaakt en wordt er efficiënter gewerkt.

Inzet

Dynamics 365 en Course Management

Lees meer over Course Management

Een toekomstgerichte oplossing


Er is een aparte afdeling binnen de hogeschool die dit verzorgt: DP&O. Er werd gewerkt met een verouderde applicatie, waarvan eigenlijk niemand intern de juiste kennis had. Daarnaast zijn de teams binnen DP&O veranderd en zijn er cursussen ontwikkeld die niet ondersteund konden worden door het oude systeem. Hierdoor ontstond een wildgroei aan cursussen en het beheer hiervan buiten het systeem, wat voor onnodig veel gedoe zorgde. Kortom, het werd tijd voor iets nieuws: een flexibele, toekomstgerichte oplossing. Omdat er binnen Avans bovendien een sterke wens is om met Microsoft Dynamics 365 te gaan werken, kwamen ze al snel bij BEND uit.

Implementatie van Dynamics 365

Onze oplossing


Course Management

De basis van onze oplossing is Course Management. Dat is grotendeels een plug-and-play module die we in Microsoft Dynamics hebben ontwikkeld op basis van onze ervaringen uit het onderwijsveld. Course Management is simpel gezegd een cursusadministratiemodule. Het cursusaanbod wordt erin vastgelegd, inclusief zaken als een prijsstelling en de opzet van de training in dagdelen of sessies. Omdat je eenvoudig templates aanmaakt voor een cursus, zijn ze bovendien goed reproduceerbaar. Daarnaast koppel je ook zonder moeite trainers aan een sessie en maak je een instructeursplanning.

Draaiboek

Een handige feature is ook het draaiboek met taken, dat automatisch per cursus of per sessie klaargezet wordt. Zo’n taak wordt in de tijd weggezet en er wordt een medewerker aan gekoppeld. Het draaiboek volgt een vast stramien, maar Avans kan ook zelf taken toevoegen.

Een beetje maatwerk


Binnen DP&O zijn 3 teams, die een iets andere doelgroep en werkwijze hanteren. Hier hebben we bij het implementeren rekening mee gehouden, bijvoorbeeld in de deels geautomatiseerde communicatie richting de deelnemers. Hierdoor kan iedereen binnen de afdeling ermee uit de voeten, zodat er geen cursussen buiten het systeem meer beheerd hoeven worden.

Course Management is bovendien gekoppeld aan het HR-systeem dat Avans Hogeschool gebruikt. Hierdoor kan elke medewerker ook in onze Microsoft Dynamics-module terechtkomen. Hierdoor zie je eenvoudig welke opleiding door welke medewerker gevolgd is. In de toekomst wil DP&O een website met het cursusaanbod, van waaruit medewerkers zich kunnen inschrijven.

Het resultaat


Bovendien opent de implementatie de deur naar nieuwe functionaliteiten: we hebben DP&O gemigreerd naar een up-to-date Microsoft-omgeving, waardoor ze nu een platform hebben waarop doorontwikkeld kan worden. Uitbreiden met extra modules en functionaliteiten is nu een fluitje van een cent, en bovenal zijn ze nu in staat om flexibel in te spelen op toekomstige ontwikkelingen in hun vakgebied.

  • Nieuwe fundering gelegd onder het proces van interne opleidingstrajecten
  • 3 teams binnen DP&O werken nu allemaal volgens een gestandaardiseerde werkwijze
  • Niet voor niets 1 van de allergrootste softwarepartijen ter wereld
  • Voldoende ruimte voor maatwerk binnen de losse trajecten of cursussen, de basis is alles hetzelfde
  • Er worden minder fouten gemaakt
  • Werk is eenvoudiger
  • Inschrijvingen kunnen sneller afgehandeld worden

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom direct langs voor een kop koffie. 

Contact