BLOG

Blijf als onderwijsinstelling betrokken bij je studenten en het werkveld


Van het interesseren van nieuwe studenten voor een studie tot het organiseren van reünies voor alumni en alles daartussen: het is allemaal onderdeel van de Student Life Cycle. In onze eerdere blogs vertelden we je al over de eerste twee fasen van de Student Life Cycle, namelijk de werving en inschrijving. In deze blog gaan we dieper in op de derde fase, de doorstroom fase. Deze fase loopt van inschrijving tot afstuderen.


Yes, de keuze voor een nieuwe studie is gemaakt en de inschrijving is rond. Vaak een hele opluchting voor studenten, maar dit is nog maar het begin. Grote kans dat de student kennis gaat maken met een nieuwe onderwijsinstelling, (studenten)stad, huisgenoten, vrienden, studieverenigingen en bedrijven.

Warm welkom


Oftewel: gedurende de opleiding krijgen studenten met allerlei veranderingen te maken. Hoe fijn is het dan om als onderwijsinstelling aan de studenten te kunnen vragen hoe het gaat? Of om tips en tricks te geven rondom het studeren op de school en in de stad. Door de integratie van Dynamics 365 in het SIS-systeem wordt het eenvoudig om de studenten dit warme welkom te geven.

Naast het warme welkom in de eerste weken is het als onderwijsinstelling uiteraard belangrijk om dit gevoel gedurende de gehele studie bij de student vast te houden. Als onderwijsinstelling moet er meerdere jaren effectief met de studenten gecommuniceerd worden. Ook hierin kan Dynamics 365 een rol spelen.

Relatiebeheer voor onderwijsinstellingen


Van het aankondigen van gastcolleges en lezingen tot het informeren over de extra faciliteiten op de instelling. Het zijn allemaal zaken die geautomatiseerd kunnen worden in Dynamics 365 waardoor de student zich gehoord voelt en in zijn behoeften kan worden voorzien. Naast de relatie met de student, helpt Dynamics 365 ook bij de relatiebeheer met bedrijven en relaties.

Want naast studenten, zijn er bedrijven en relaties de andere gebruikers van Dynamics 365. Door deze relaties en gebruikers te borgen in Dynamics 365 komen twee werelden samen en versterken beide kanten elkaar. Zo kunnen bedrijven een relaties bijvoorbeeld vanuit de onderwijsinstelling benaderd worden voor vraagstukken waar studenten mee aan de slag kunnen. Naast deze input vanuit het werkveld, is deze goede relatie met bedrijven en organisaties ook van belang bij stages.

Een stagebedrijf, maar meerdere opleidingen


Gedurende de opleiding moeten studenten vaak een tijdje stagelopen bij een bedrijf. Hiervoor zijn onderwijsinstellingen in contact met een aantal vaste bedrijven. Maar, om dat te kunnen faciliteren is het van belang dat alle contactgegevens en achtergrondinformatie goed geborgd worden in een systeem.

Door Dynamics 365 te integreren met het SIS-systeem weet je als onderwijsinstelling precies bij welke bedrijven er stageplekken zijn én welke student bij welke organisaties stage loopt. Binnen onderwijsinstellingen worden stageplaatsen vaak per opleiding of faculteit geregistreerd, terwijl sommige opleidingen ook overeenkomsten hebben. Waardoor studenten vanuit een bepaald vakgebied ook in een ander vakgebied kunnen stagelopen.

Zo kan een student kunst en cultuur terecht bij een museum, maar is er misschien ook wel plek op afdelingen voor communicatie- of financiële studenten. Door alle voor alle overkoepelende vakgebieden één systeem te gebruiken worden de stageplaatsen inzichtelijker en is het een stuk makkelijker om alle contactmomenten en contracten vast te leggen.

De overgangsfase na het afstuderen


In de laatste fase van de studententijd is het de bedoeling om af te studeren: stages worden afgerond en de laatste toetsen en opdrachten worden gemaakt. De grote mijlpaal is in zicht: het afstuderen en behalen van een diploma. Na deze fase is de student geen student meer, maar dat betekent niet de Student Life Cycle afloopt. Binnenkort lees je meer over deze fase in onze nieuwe blog. 

Meer weten?


Heeft deze blog je aan het denken gezet over relatiebeheer voor jouw onderwijsinstelling? Dan ben je bij ons aan het goede adres om de mogelijkheden te verkennen. Neem contact op of lees nog even rustig verder hoe je als opleider aanwezig kunt zijn in de gehele Student Life Cycle