BLOG

Verandering in onderwijsmarketing:

Dynamics 365 onthult nieuw tijdperk met Customer Insights - Journeys


In deze blog bespreken we een belangrijke verandering in Microsoft's marketingdiensten, specifiek binnen Dynamics 365. Dynamics 365 Marketing was natuurlijk al een platform dat verschillende marketingfuncties, waaronder e-mailmarketing, event management en automatisering van klantenreizen, bundelde. Recentelijk heeft Microsoft een aanzienlijke wijziging doorgevoerd door Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Customer Insights in naam te bundelen, maar nog wel op te spitsen in twee afzonderlijke entiteiten: Customer Insights - Journeys en Customer Insights - Data​​.

De nieuwe focus:

Real-time Marketing en geavanceerde inzichten


Microsoft heeft Dynamics 365 Customer Insights - Journeys op 1 september 2023 getransformeerd om zich voornamelijk te concentreren op real-time marketingfuncties. Deze verandering betekent een verschuiving in de manier waarop nieuwe klanten toegang krijgen tot marketingtools; nieuwe klanten gaan nu in de basis een start maken met real-time journey-functies. Wanneer zij gebruik willen maken van oudere functies, kan dat momenteel nog wel​​, maar ook bestaande klanten wordt aangeraden om aan de slag te gaan met real time marketing. Deze transitie markeert een duidelijke verschuiving naar een meer geïntegreerde en directe benadering van klantinteracties, met een sterke nadruk op real-time communicatie en personalisatie. De mogelijkheden zijn daardoor veel uitgebreider dan voorheen. Zo is bijvoorbeeld het inrichten van customer journeys verbeterd, kun je veel meer triggers zetten door heel Dynamics 365 en is het dynamisch gebruiken van data in de communicatie naar de klant veel uitgebreider.

Nieuwe functies en mogelijkheden


01

Gebruik van Copilot voor E-mailcreatie


Met de Copilot-functie kunnen gebruikers nu boeiende e-mails genereren in meerdere talen, wat het proces van contentcreatie vereenvoudigt en versnelt​​.

02

SMS Marketing


De integratie met Azure Communication Services stelt gebruikers in staat om SMS-marketingcampagnes te voeren met uitgebreide personalisatie en analysefuncties​​.

03

Stille tijden en alfanumerieke SMS-verzenders


Deze nieuwe functies verhogen de effectiviteit van SMS-marketing door betere herkenning en timing van berichten​​.

04

Copilot voor afbeeldingsaanbevelingen en tekstbewerking


Deze tools verbeteren de efficiëntie bij het maken van visuele en tekstuele content​​.

05

Journey Copilot voor klantenreizen


Hiermee kunnen gebruikers op een eenvoudige manier gepersonaliseerde klantenreizen creëren, wat het proces toegankelijker maakt​​.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij BEND?

Schrijf je in voor onze gratis online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom CRM, Microsoft updates en Bend!

Aanmelden nieuwsbrief