• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Zelfbedieningsportal draagt bij aan goede ervaring

Een goede klantenservice is inmiddels voor elke organisatie onmisbaar. Alleen een email of een telefoonnummer van uw organisatie op de bedrijfspagina is niet meer voldoende. De klant heeft tegenwoordig de behoefte om via meerdere kanalen geholpen te worden. Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen is om te beschikken over een zelfbedieningsportal of FAQ-pagina. Meer dan 90% van de klanten van een merk of organisatie verwacht een vorm van zelfbediening, waardoor ze zelf snel en eenvoudig het antwoord op hun vraag kunnen opzoeken.

Een van de grootste frustraties van klanten is het niet beschikbaar zijn of niet kunnen vinden van een oplossing, antwoord of informatie. Wanneer klanten op een website terecht komen waar zij onvoldoende geholpen worden door een zelfbedieningsportaal is dat de voornaamste oorzaak van een slechte ervaring. Klanten verwachten niet alleen goed antwoord op hun vraag, maar rekenen ook op een gestroomlijnde ervaring.

We hebben in de loop van de jaren een verschuiving gezien in het belang van een goede klantenservice. Zo geeft 97% van consumenten wereldwijd aan dat klantenservice een rol speelt in hun keuze voor een merk of hun loyaliteit aan dat merk. Daarnaast zegt 62% dat slechte service een reden is om geen zaken meer te doen met een merk. Daar waar een klantenservice eerst gezien werd als kostenpost, zien ook steeds meer organisaties in dat het van grote waarde kan zijn.

Een goed CRM-systeem speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de klantenservice. Een CRM-systeem slaat alle contactmomenten op waardoor u uw klant beter leert kennen en zijn ervaring kan verbeteren. Maar ook om klanten in staat te stellen te switchen tussen kanalen en om via elk kanaal op elk moment goede, snelle en gepersonaliseerde service te kunnen leveren, is een CRM-systeem onmisbaar. CRM maakt omnichannel klantenservice beter mogelijk, maar ook kan een CRM samenwerken met een zelfbedieningsportal en deze informatie gebruiken om de klant nog beter te leren kennen en te helpen.

Met Microsoft Dynamics CRM kunt u omnichannel klantenservice en zelfbediening mogelijk maken om zo de klantervaring te optimaliseren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Microsoft Dynamics CRM voor uw organisatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een demo aan.

Probeer gratis demo

Bron: Microsoft