• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Snel een zakelijke app: Microsoft Power Apps in de praktijk

Bij NHL Stenden kun je regelmatig proefstuderen. Daar komen meer dan 500 mensen op af, waardoor er in het verleden lange rijen stonden bij de aanwezigheidsregistratie. NHL Stenden riep de hulp in van BEND. Op basis van Power Apps hebben we een doeltreffende app gemaakt die direct gelinkt is met Dynamics 365. Hierdoor werd aanwezigheidsregistratie een fluitje van een cent en hoefden deelnemers nauwelijks te wachten.

Hoe werkt het?

Het grote voordeel van Power Apps is dat je geen IT’er hoeft te zijn om een app te maken. Met kant-en-klare sjablonen kan bijna iedereen een app bouwen. De app voor NHL Stenden had iets meer voeten in aarde, maar was alsnog relatief eenvoudig te realiseren.

Zodra een potentiële student zich aanmeldt voor de open dag, wordt zijn aanmelding direct geregistreerd in Dynamics 365. Hij krijgt direct een mail met een QR-code waarmee hij zich bij NHL Stenden kan laten registreren. Om dat te kunnen doen, hebben we een app gemaakt.

De medewerkers van NHL Stenden installeren de app op hun smartphones en kunnen daarmee de QR-codes scannen. Je krijgt direct op het scherm te zien of de scan gelukt is. Op de achtergrond wordt in Dynamics 365 geregistreerd dat de potentiële student aanwezig is. Als het scannen niet lukt, dan kunnen medewerkers de QR-code ook handmatig invullen of de deelnemer op naam zoeken en aanmelden. Dankzij de directe link met Dynamics 365 kan er na een open dag eenvoudig een rapport uitgedraaid worden met alle relevante gegevens over de aanmeldingen en aanwezigen.

Niet de laatste keer 

Nu we de kracht van Power Apps in de praktijk hebben meegemaakt, zal het zeker niet de laatste keer zijn dat we er gebruik van maken. Met dezelfde techniek kunnen we allerlei processen automatiseren en verbeteren, zonder dat het direct ontzettend veel tijd en geld kost. Heb jij een goed idee voor een zakelijke app en ben je benieuwd of Power Apps geschikt is? Neem dan even contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!

Labels: