Licenties Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Veel gebruikers vinden het prettig werken met de CRM-software van Microsoft. De licentieregelingen en -vormen zijn daarentegen behoorlijk ingewikkeld. En net als een licentieregeling een beetje ontrafeld is, volgt er een update met nieuwe licentievoorwaarden. We verschaffen graag wat duidelijkheid.

HELP! Welke licentie moet ik kiezen?

Elke nieuwe klant stelt ons dezelfde vraag: “Welke licenties moeten we aanschaffen?”. Het antwoord ligt in de eerste plaats bij het doel waarvoor je Dynamics 365 in wilt zetten.

Veelal kies je eerst één plan (zie onderstaand) en binnen het plan kies je “Apps”. Apps bevatten de out-of-the-box functionaliteiten (entiteiten) voor de betreffende processen. Het voordeel van een plan is dat je diverse Apps kunt combineren. Kijk daarom goed of een plan in jullie geval goedkoper is dan de keuze voor afzonderlijke Apps.

Met het plan en de onderliggende Apps krijg je toegang tot de functionaliteit. Vervolgens dienen alle gebruikers een licentie te krijgen. Hierbij heb je de keuze uit “Light users” en “Team members”.

Daarnaast is belangrijk om te weten of er speciale regelingen zijn voor jullie branche en of jullie organisatie al contractuele afspraken met Microsoft hebben.

Kom je er niet uit of wil je een eerste indicatie hebben? Klik dan hier Wij helpen je graag vrijblijvend met een indicatie.

Dynamics 365 plans


Customer Engagement Plan


Krijg de volledige functionaliteit van applicaties voor het opbouwen en onderhouden van klantrelaties

Unified Operations Plan


Krijg de volledige functionaliteit van applicaties voor het verbinden en beheren van je bedrijfsactiviteiten

Dynamics 365 Plan


Krijg de volledige functionaliteit van alle applicaties in één uitgebreide en kostenbesparende optie

Dynamics 365 Apps


Sales


Centrale klantregistratie en beheer sales pipeline. Dit was een onderdeel van het oude Microsoft CRM

Customer Service


Centrale klantregistratie en klanten-service. Dit was een onderdeel van het oude Microsoft CRM

Field Service

Centrale klantregistratie en beheer service processen met planning. Dit was een onderdeel van het oude Microsoft CRM

Finance en Operations

Organiseren van financiële- en organisatie- processen. Dit was Microsoft AX (ERP)

*NIEUW* Project ServiceMet Dynamics 365 for Project Service Automation beschik je over alle mogelijkheden om tijdig en binnen het budget winstgevende projecten te leveren en tegelijkertijd de productiviteit van werknemers te verhogen.

*NIEUW* Dynamics Marketing


Zoek en ontwikkel meer leads die klaar zijn om te kopen door een stap verder te gaan dan primaire e-mailmarketing.
Maximaliseer de marketingresultaten door sales en marketing te koppelen, processen te automatiseren en slimmere beslissingen te nemen.