Over Microsoft Dynamics 365

BEND ondersteunt organisaties bij de implementatie van Microsoft Dynamics 365. Maar wat is Microsoft Dynamics 365 eigenlijk?

Dynamics 365 is een verzameling zakelijke apps voor allerlei bedrijven. De basis van het pakket, dat eerder Microsoft Dynamics CRM heette, is het centraal opslaan en beheren van de gegevens van relaties en klanten. Daarnaast is de software uitgebreid met functies die je bedrijfsprocessen op het gebied van marketing, verkoop en services optimaliseren.

Met Dynamics 365 kun je optimaal invulling geven aan de digitale transformatie, zodat je je concurrenten voorblijft.

Voordelen van Dynamics 365 

Dynamics 365 heeft een aantal grote voordelen voor bedrijven: 

 • De oplossing is flexibel. Op- en afschalen is eenvoudig, het pakket groeit makkelijk met je bedrijf mee. 
 • Geen onnodige licentiekosten, je betaalt alleen voor wat je nodig hebt, 
 • Alle apps die je nodig hebt, zijn beschikbaar in hetzelfde platform. 
 • Hoog gebruiksgemak, omdat het net zo gebruiksvriendelijk is als Office. 

Uit welke apps bestaat Dynamics 365? 

Microsoft Dynamics 365 bestaat uit 7 apps. Met deze apps haal je een totaaloplossing in huis ter ondersteuning van praktisch alle bedrijfsprocessen. Het gaat om de volgende apps: 

 • Sales 
 • Marketing 
 • Operations 
 • Field Service 
 • Customer Service 
 • Project Service Automation 
 • Finance 

Waar het pakket in het bijzonder in uitblinkt, is de naadloze integratie tussen de apps en andere pakketten van Microsoft. Dat betekent bijvoorbeeld dat je artikelinformatie direct kunt inzien in Outlook of klantinformatie direct in Word kunt gebruiken voor het maken van een offerte. Op deze manier worden bedrijfsprocessen verregaand gestroomlijnd. Taken worden hierdoor sneller en kwalitatief beter afgewerkt, wat de algemene dienstverlening ten goede komt. 

Een belangrijk onderdeel van Dynamics 365 is de CRM-module. Deze module helpt je bij het stroomlijnen van je verkoopprocessen, geeft inzicht in de effectiviteit van je  marketingactiviteiten en optimaliseert de dienstverlening aan je klanten. Alle gegevens die je nodig hebt, staan overzichtelijk bij elkaar in dezelfde module. Zo krijg je waardevolle inzichten die je anders eenvoudig over het hoofd had gezien. 

Voor mkb en enterprise

Er zijn 2 edities van Dynamics 365 beschikbaar: business en enterprise. De business-editie is vooral geschikt voor bedrijven met maximaal 250 medewerkers en bevat alleen de apps Sales, Marketing en Finance. De enterpriseversie is uitgebreider en bestaat uit alle 7 apps. De app Operations is de opvolger van Dynamics AX.

De enterprise variant bevat daarnaast nog het gloednieuwe Common Data Model: een universele database waar alle Dynamics 365-apps op aangesloten zijn. Tot slot is Enterprise nog uitgebreid met PowerApps, waarmee je zelf apps kunt maken, en Flow. Hiermee kun je repeterende taken eenvoudig automatiseren.

Beide varianten geven toegang tot AppSource, waar je allerlei extra apps kunt installeren.

Compleet pakket, altijd en overal beschikbaar

Microsoft Dynamics 365 is een totaaloplossing. Je kunt zelf aangeven welke modules je nodig hebt en welke niet. Daarnaast draait het pakket in de cloud, wat ervoor zorgt dat je alleen een internetverbinding nodig hebt om ermee te werken. En het zorgt ervoor dat je niet hoeft na te denken over voldoende computerkracht om alles goed te laten draaien.
 

Oplossingen Dynamics 365

Kom meer te weten over standaard out-of-the-box oplossingen van Microsoft Dynamics 365

Licenties

Kom meer te weten over de verschillende licentiemodellen van Dynamics 365

Toepassingen BEND

Kom meer te weten over de unieke brancheoplossingen die BEND ontwikkeld heeft