• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Op cursistencampagne met BEND CRM

Nederland kent tal van opleidingsinstituten die zich bezig houden met scholing, nascholing en het organiseren van cursussen. Opvallend is dat veel processen vergelijkbaar zijn. Om die reden heeft BEND CRM een specifieke module voor opleidingsinstituten ontwikkelt: de BEND Cursus Relatie Manager. De BEND Cursus Relatie Manager is een module in Microsoft Dynamics 365 die alle commerciële, administratieve en operationele processen van een opleidingsinstituut ondersteunt. Hierdoor kunt ook u eenvoudig de vruchten plukken van meer dan vijftien jaar ervaring die wij bij andere opleiders hebben opgedaan.

Succesvolle marketingacties

Voor de werving van nieuwe cursisten kunnen marketeers eenvoudig gebruik maken van een schat aan data die in de BEND Cursus Relatie Manager is opgebouwd om on demand leads te genereren voor succesvolle marketingacties. Met de BEND Cursus Relatie Manager krijgt u inzicht in de motivatie van de cursist en kunt u gebruik maken van alle gegevens die relevante zijn voor uw verkoopacties. Met onze functionaliteit kunt u optimaal gebruik van specifieke selectiefuncties om uw potentiële cursist doelgroepgericht te benaderen voor succesvolle marketingacties. Bijvoorbeeld acties van uitstroom naar re-sell.

Maximale verkoopondersteuning/verwerken van inschrijvingen

De opportunitymanagementfuncties helpen u om grip te krijgen op het verkoopproces. Of het nu gaat om het verwerken van nieuwe individuele inschrijvingen of de verkoop van in company-trainingen of maatwerktrajecten. De BEND Cursus Relatie Manager ondersteunt u bij de uitvoering van alle verkoopactiviteiten en ondersteunt de backoffice bij zowel administratie als financiële afwikkeling. Door bij te houden welke activiteiten u uitvoert, en wat de resultaten daarvan zijn, creëert u zelf de input voor toekomstige vervolgactiviteiten. En door de verschillende stappen in het verkoopproces vast te leggen en (deels) te automatiseren, bespaart u veel tijd.

Koppeling met uw website

Microsoft Dynamics biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor het koppelen van de BEND Cursus Relatie Manager met uw website. Zo kunnen eenvoudig formulieren worden opgenomen voor online inschrijven, automatisch informatie aanvragen/toezenden, online vorderingen bijhouden enzovoort.

Mijn omgeving

De cursist van vandaag verwacht maximaal gemak om deel te nemen aan een opleiding of cursus. De keuze voor een opleidingsinstituut wordt vaak gemaakt aan de hand van de ervaringen van andere cursisten (reviews). Hoe beter cursisten gefaciliteerd worden, des te groter de kans dat zij kiezen voor uw instituut. De BEND Cursus Relatie Manager biedt de mogelijkheid voor het ontwikkelen van een cursisten portal waarin zij zelf hun eigen gegevens kunnen bijhouden en inzien, zoals de vordering per cursus, module, accreditatie en betalingen.

En nu?

Wilt u uw opleidingsinstituut ook succesvoller maken door gerichte marketingacties? Maak dan gebruik van de inhoudelijke expertise van onze consultants voor de inrichting van de processen die relevant zijn voor een doelgerichte werving van nieuwe cursisten. Maak vrijblijvend een afspraak en wij demonstreren u graag alle mogelijkheden voor de snelle implementatie van een proven concept waar tal van organisaties inmiddels gebruik van maken. Wilt u eerst meer informatie? Download dan hier onze whitepaper ‘Uw cursisten in kaart’.

Download het whitepaper “Uw cursisten in kaart”