• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Microsoft: Overname Salesforce struikelt op bod

Volgens verschillende bronnen, genoemd in een onderzoek door de Amerikaanse nieuwszender CNBC, hebben de twee technologiegiganten, Microsoft en Salesforce.com, begin april gesprekken gevoerd rondom een mogelijke overname. Toch kwamen zij niet tot een passende deal. Het stuklopen van de onderhandelingen lijkt het gevolg te zijn van een te groot verschil tussen de gevraagde en de aangeboden prijs.

Microsoft was bereid om 55 miljard dollar op tafel te leggen voor Salesforce.com, iets dat duidelijk in lijn ligt met de 47 miljard dollar marktwaarde dat de CRM-software maker nu heeft. Echter was het bod volgens Salesforce.com vijftien miljard dollar lager dan wat zij voor ogen hadden.

De deal zou de 95 miljard dollar cashreserve van Microsoft flink verminderen. Hiermee werd de deal een veel zwaardere investering voor Microsoft. Daarnaast zou de relatief nieuwe CEO van Microsoft, Satya Nadella, de gok niet willen nemen. Naar verluid hadden de partijen de deal al bijna gesloten, tot ze stuitten op het meningsverschil over de prijs. De bedrijven zijn niet van plan om binnenkort opnieuw rond de tafel te zitten voor een nieuwe deal.

Sinds april doen geruchten de ronde dat Salesforce.com in de verkoop staat. Het Amerikaanse persbureau Bloomberg meldde op basis van geruchten dat Salesforce.com is benaderd voor een overname. Om welke partij dit ging bleef echter onbekend. Kort daarna werd er gespeculeerd dat Microsoft als reactie op het onbekende bod de CRM-leverancier Saleforce heeft benaderd voor een overname. Beide berichten stuwden de koers van het aandeel Salesforce.com.

Experts zijn het erover eens dat Salesforce een goede aanvulling zou kunnen zijn op het portfolio van Microsoft. Microsoft wil zijn activiteiten op het gebied van Cloud en CRM verder uitbreiden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Microsoft Dynamics CRM en wat het voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.