• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Microsoft koopt FantasySalesTeam

Microsoft heeft bekend gemaakt dat ze Incent Games LLC hebben overgenomen. Incent Games LLC is de ontwikkelaar en eigenaar van FantasySalesTeam, een innovatief gamingplatform dat al honderden bedrijven heeft geholpen om hun verkoop te stimuleren, de productiviteit te verbeteren en de adoptie van CRM te verhogen door samenwerking en team-based competitie.

De voordelen van deze creatieve en in Amerika populaire gamingfunctie, zullen straks beschikbaar komen voor Microsoft Dynamics klanten om hen te helpen hun sales teams te stimuleren en daarmee betere resultaten te behalen.

Als incentive programma’s en wedstrijden worden ingezet in sales organisaties, hebben ze vaak last van een aantal terugkerende tekortkomingen: dezelfde top performers winnen bijna altijd en de rest van het team heeft de neiging om vrij snel af te haken zodra ze beseffen dat ze achter liggen of in ranking zijn gedaald. FantasySalesTeam pakt deze problemen creatief aan met een op maat gesneden programma die verbazingwekkende resultaten oplevert. Ze hebben een oud sales incentive-model gecombineerd met fantasy en sport en dit vakkundig vertaald naar een sales setting. Het platform heeft een positief effect op het vergroten van samenwerking binnen teams, productiviteit en uiteindelijk op de sales resultaten. Door middel van team-based competitie en betrokkenheid van niet-sales medewerkers (zoals managers, service, operations, marketing en financiën), wordt echt geïnvesteerd in elkaars succes. Individuele en team resultaten worden goed zichtbaar, waardoor de concurrentie als samenwerking toeneemt en de bedrijfscultuur een positieve impuls geeft.

Momenteel is er geen ander product als dit op de markt. Microsoft zelf noemt het een revolutie in teambuilding en daarmee in de verkoop setting van sales team. De resultaten op de Amerikaanse markt zijn verbluffend.

  • Service Corporation International hield onlangs een pilot met 130 vertegenwoordigers en vergeleek hun prestaties met bijna 700 andere vertegenwoordigers. De groep die werkte met FantasySalesTeam sloot 88% meer deals met een gemiddelde contactwaarde van 213%.
  • Wireless Zone zag een stijging van 176% in de totale omzet, 35% stijging van de specifieke verkoop van producten en een toename van 9% van de winst in de eerste maand dat ze gebruik maakten van FantasySalesTeam.

En dit zijn slechts twee van de vele voorbeelden.

Met de overname van Incent Games LLC wil Microsoft zijn focus niet alleen laten liggen op het verstrekken van CRM oplossingen, maar wil ook een toegevoegde waarde bieden voor klanten om succesvol te kunnen zijn. FantasySalesTeam wordt daarmee in de toekomst opgenomen in het aanbod en kan geïntegreerd worden in Microsoft Dynamics CRM. Microsoft: “Wij geloven dat het motiveren van de gebruikers van Dynamics CRM om zich te focussen op hun belangrijkste statistieken, terwijl tegelijkertijd het gebruik en de adoptie van CRM verhoogd, een enorme impact kan hebben op het succes van onze klanten.*”

In de komende maanden gaat Microsoft hun klanten aanbieden om met behulp van FantasySalesTeam hun CRM-oplossingen te ondersteunen. Microsoft ziet ook potentieel voor andere toepassingen van deze functie. ” We zullen andere scenario’s nauwlettend evalueren tijdens de integratie en verdere ontwikkeling van FantasySalesTeam in Dynamics CRM.

* Bob Stutz, Corporate Vice President, Microsoft Dynamics CRM