• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Microsoft Dynamics 365: de highlights

Enige tijd geleden schreven we al over de nieuwe applicatie van Microsoft: Dynamics 365, waarin CRM en ERP samenkomen. Dynamics 365 blijft in de basis Dynamics CRM, maar wordt uitgebreid met nieuwe tools voor analyses, verbeterde klantinzichten, nieuwe functionaliteiten, et cetera. Microsoft heeft de nadruk gelegd op het verbeteren van de klantbetrokkenheid en efficiëntere verkoopprocessen. 11 oktober heeft Microsoft een kijkje gegeven in Dynamics 365, in deze blog bespreken we enkele highlights van de nieuwe applicatie.

  • CRM en ERP komen samen: Dynamics 365 breekt de muur tussen ERP en CRM af en combineert de beste functionaliteiten van beide in één applicatie. Hierdoor worden twee verschillende soorten processen samengebracht: de klantgerichte processen die voornamelijk gericht zijn op sales (CRM) en de interne processen, zoals financiën en HR (ERP). Er kan daadwerkelijk een 360 graden klantbeeld ontstaan doordat alle data vanuit één applicatie beschikbaar is, in plaats van in losse datasystemen.
  • Betere productiviteit: in Dynamics 365 is er een sterke integratie met Office 365, wat zorgt voor een nog betere gebruikerservaring. Deze integratie werkt zowel online, op de PC en op mobiele devices. Door deze integratie kan productiever en efficiënter gewerkt worden. Maar ook de samenwerking wordt beter: collega’s kunnen bestanden delen, hier samen in werken en eenvoudig informatie krijgen tot gegevens.
  • Geavanceerde analytics: met Dynamics 365 kunnen gegevens nog eenvoudiger doorzocht en geanalyseerd worden. Hierdoor kunt u nauwkeurige analyses uitvoeren waardoor beter bijgestuurd kan worden en ingespeeld kan worden op bijvoorbeeld veranderende klantbehoeftes of ontwikkelingen in de branche.
  • Eenvoudig aan te passen en uit te breiden: met Dynamics 365 heeft u zelf in de hand hoe uitgebreid de applicatie wordt. U kunt klein beginnen, maar de applicatie snel aanpassen als bedrijfsprocessen of klantverwachtingen- en behoeftes veranderen. Met behulp van Microsoft AppSource kunt u apps uitproberen en aanschaffen, waardoor Dynamics 365 schaalbaar en makkelijk aan te passen is naar uw wens.

Bekijk de gehele presentatie over Microsoft Dynamics 365 hier. Wilt u meer weten over de lancering van deze nieuwe applicatie en wat dit voor u betekent? Neem dan vooral contact met ons op.