• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Integreer CRM met andere systemen

Door in uw organisatie een CRM-systeem in te zetten, kunt u veel waardevolle klantinformatie verzamelen en inzetten om de klantervaring beter te maken. De kans is echter groot dat er binnen uw organisatie nog meer systemen zijn die klantdata bevatten en binnenhalen. Door deze systemen te koppelen met het CRM-systeem kunt u sneller en eenvoudiger klantinformatie centraal opslaan.

  • Integratie met uw e-mailapplicatie: door CRM te koppelen aan uw e-mailsoftware, bijvoorbeeld Outlook, kunt u e-mails eenvoudiger opslaan in het CRM-systeem. De mail kan onder het juiste contact opgeslagen worden, er kan vanuit Outlook een contact aangemaakt worden van de afzender, et cetera. Belangrijke mails kunnen zo makkelijker toegevoegd worden aan het systeem.
  • Koppeling met software voor e-mailmarketing: ook een koppeling met uw emailmarketing-software kan erg efficiënt en gemakkelijk zijn. Door deze te koppelen met CRM kan gebruik gemaakt worden van de data in CRM om mailingen te versturen, de resultaten van de verzonden mailingen kunt u bijvoorbeeld weer inzien in CRM.
  • Software voor facturen en offertes integreren: door deze software te koppelen aan uw CRM-systeem, gaat het maken van facturen en offertes sneller en kan dit meer geautomatiseerd worden. Klantgegevens hoeft u niet handmatig uit CRM te halen en in het bestand in te vullen, dit kan rechtstreeks vanuit CRM gedaan worden.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van koppelingen die mogelijk zijn met CRM. Ook koppelingen met ERP-systemen, telefooncentrales, websites, marketing automation software en nog veel meer systemen zijn mogelijk. Welke systemen gekoppeld kunnen worden aan CRM is afhankelijk van zowel uw CRM-systeem als de andere software. Door alle systemen binnen uw organisatie die te maken hebben met klantinformatie te integreren in CRM, krijgt u een completer klantbeeld. Maar ook stelt het uw medewerkers in staat om makkelijker, sneller en efficiënter te werken.

Microsoft Dynamics CRM
Met Microsoft Dynamcis CRM kunt u de benodigde systemen integreren, maar ook biedt Mirosoft Dynamics zelf oplossingen die naadloos aansluiten op het CRM-systeem en die zo ingericht worden dat ze aansluiten bij uw organisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vraag dan een demo aan.

Probeer gratis demo