• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Implementatie van een CRM: makkelijk gezegd en gedaan

Met BEND Event heb je een CRM-module in handen die perfect op maat is voor opleidingsinstituten. Het is gebaseerd op het online platform Microsoft Dynamics 365, dat bekendstaat om zijn uitgebreide mogelijkheden en grote gebruiksgemak.

De implementatie van BEND Event hoeft meestal niet spannend te zijn. Het is eenvoudig te installeren en te combineren met bestaande systemen, waardoor je weinig hinder ondervindt van de implementatie. 

Implementatie in stappen 

Voordat we beginnen, brengen we nauwkeurig in beeld welke wensen en eisen je hebt. Wat verwacht je van BEND Event? Welke processen moet het gaan vervangen of ondersteunen en met welke systemen moet het samenwerken? Hoewel dit op details verschilt per instituut, zien we veel overeenkomsten. Zo moet het cursusaanbod praktisch altijd op de website getoond worden en is er vaak een systeem voor de financiële afhandeling waarmee gecommuniceerd moet worden. Ook zien we vaak dat er een wens is om de planning strakker in te regelen, zowel voor studenten als docenten. Zo kunnen de resources binnen de organisatie beter ingezet worden. 

Zodra we je wensen op een rij hebben gezet, kunnen we aan de slag. We hebben van tevoren al in kaart gebracht welke mogelijkheden en autorisaties we nodig hebben, zodat we spijkers met koppen kunnen slaan. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring komen we bijna nooit verrassingen tegen waar we geen oplossing voor hebben. 

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de implementatie van BEND Event is de ondersteuning in het dagelijks gebruik. Omdat het gebaseerd is op Dynamics 365, werkt het erg intuïtief en is het gebruiksvriendelijk. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Word en Outlook, waardoor veel mensen snel hun weg vinden. Maar dat betekent niet dat we jouw medewerkers aan hun lot overlaten. 

Zodra alles is geïnstalleerd, gekoppeld en geïntegreerd, richten we ons tot de mensen die met het nieuwe systeem moeten gaan werken. We laten ze zien wat de mogelijkheden zijn, op welke manier ze hun dagelijks werk makkelijker en sneller kunnen doen en geven antwoord op al hun vragen. Het is onze ervaring dat veel mensen al snel de toegevoegde waarde van BEND Event zien, waardoor het leren werken vaak vanzelf gaat. 

Meer weten? 

Ook na de implementatie staan we natuurlijk voor je klaar om je te helpen als dat nodig is. Maar dat is ook nu al het geval: wil je meer weten over wat BEND Event voor jouw opleidingsinstituut kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!