• Referentie-Groninger-Landschap-BEND

  • Groninger Landschap

    Snel en eenvoudig klantcontacten bijhouden.

Het Groninger Landschap vervangt Exact Synergy door Microsoft CRM

Groninger-Landschap-rondHet Groninger Landschap zet zich in voor behoud, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorie in de provincie Groningen. Groningen heeft vele rijkdommen waarvan sommigen er al eeuwen staan, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Het Groninger Landschap zet zich in om al die rijkdommen te behouden en te beschermen.

De vraag van Het Groninger Landschap aan BEND CRM was om het huidige systeem, Exact Synergy, te vervangen door Microsoft CRM. Er bestond behoefte aan meer flexibiliteit in het vastleggen van klant specifieke gegevens en meer mogelijkheden om marketingacties en -selecties te ondersteunen.

“Tijdens de eerste kennismaking met Microsoft CRM, viel met name de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid op. Gewoon kunnen werken vanuit Outlook, waardoor er geen drempels meer zijn voor de gebruikers om snel en eenvoudig relatiegegevens en klantcontacten op te zoeken en bij te houden.”
(gebruikers bij Het Groninger Landschap)

Doelgroepen selecteren, beheren en voorzien van de juiste informatie
De marketing afdeling van het Groninger Landschap informeert diverse doelgroepen over de activiteiten. De functie ‘marketinglijsten’ binnen Microsoft CRM, maakt het voor deze afdeling erg eenvoudig om doelgroepen te selecteren, te beheren en te voorzien van de juiste informatie.

Registratie van de in- en uitgaande poststukken
Naast de standaard CRM functies wordt MS CRM ingezet voor de registratie van de in,- en uitgaande poststukken. In de toekomst worden deze gedigitaliseerd opgenomen in Microsoft Sharepoint. Omdat Microsoft Sharepoint geïntegreerd is binnen Microsoft CRM, draagt dit verder bij aan een totaal en centraal klantbeeld. Alle informatie van en over de klant is immers centraal toegankelijk.

Speciale licentieovereenkomst voor goede doelen
Het Groninger Landschap heeft gebruik kunnen maken van de speciale licentieovereenkomst, die Microsoft heeft voor Goede Doelen organisaties. Zodoende wordt er naast het behalen van efficiency voordelen ook nog eens fors bespaard op de jaarlijkse exploitatiekosten.

Wilt u meer weten over de vervanging van Exact Synergy door Microsoft CRM en/of de toepassingsmogelijkheden van Microsoft CRM voor uw organisatie? Neem contact met ons op en wij informeren u graag.