• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Een totaaloplossing voor de SOMT dankzij BEND Event

De Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie (SOMT) biedt verschillende masteropleidingen aan. Ze hadden de wens om hun klanten proactiever te benaderen om zo betere kwaliteit te leveren.

Daarom zochten ze een nieuw studenten- en planningsysteem, dat goed moest aansluiten bij de bestaande systemen. 

Net als bij veel andere opleidingsinstituten was de registratie van gegevens erg gefragmenteerd. Sommige gegevens werden bijgehouden in uitgebreide Excel-bestanden, andere gegevens stonden in Exact en voor de communicatie tussen student en docent was er Microsoft Sharepoint. Hierdoor konden regelmatig slordigheden en onduidelijkheden ontstaan. Met de implementatie van BEND Event heeft de SOMT nu 1 centraal systeem. Deze module ondersteunt de processen rondom het organiseren en administratief afhandelen van projecten, opleidingen en cursussen. 

CRM en planning in 1 

 Bijzonder aan deze implementatie is de geïntegreerde planningsoplossing Symagic. Door dit systeem te integreren in BEND Event is er 1 plek waar planning, de verwerking van mutaties en de urenregistratie plaatsvindt. Hierdoor worden de beschikbare resources binnen de SOMT beter gebruikt en worden er minder fouten gemaakt.  

Functies van BEND Event voor de SOMT 

Met BEND Event wordt de gehele opleidings- en studentenadministratie ondersteund. Om dat te kunnen realiseren, hebben we de volgende functies ingezet: 

  • Centraal vastleggen van studentgegevens: 1 plek waar alle relevante gegeven te vinden zijn. 
  • Activeitenbeheer: relevante workflows voor bijvoorbeeld de opvolging van klantcontact. Integratie van Outlook en Word. Vastleggen van brieven, telefoontjes en bezoekverslagen. 
  • Opleidingenadministratie: opleidingen worden vastgelegd op basis van cursussjablonen. Deelnemersregistratie van korte en langlopende opleidingen. Correspondentie rondom het inschrijvingsproces. 
  • Mogelijkheid voor selecties en overzichten van gegevens voor marketingdoeleinden. 
  • Koppelingen: BEND Event is gekoppeld met Exact. Inschrijvingen via de website worden automatisch verwerkt en via Sharepoint gepresenteerd.

Meer weten? 

Naast de SOMT hebben we de afgelopen 15 jaar nog ruim 40 andere opleiders geholpen met de implementatie van een CRM. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw opleidingsinstituut? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer!