• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Dynamics in het klein met Power Apps

Als Dynamics-implementatiepartner kennen we alle ins en outs van het platform. We vinden het prachtig dat de mogelijkheden praktisch eindeloos zijn, maar soms is dat niet wat je nodig hebt. Daarom hebben we besloten om onderdelen van Dynamics 365 in een app te vatten, met behulp van Microsoft Power Apps. Hiermee krijg je de kans om een deel van je bedrijfsprocessen te automatiseren, zonder dat je het complete Dynamics-pakket moet aanschaffen.

Wat is Microsoft Power Apps?

Laten we bij het begin beginnen. Microsoft wilde het mogelijk maken dat gebruikers zelf apps kunnen maken zonder te hoeven coderen. Dat werd Power Apps. Een Power App komt standaard met een aantal functies, de rest kun je als gebruiker toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld altijd relaties, accounts en activiteiten vastleggen, net als in Dynamics 365. Ook is er standaardnavigatie van Dynamics 365 en een gebruikersinterface. 

Power Apps draaien op het Power Platform en komen in 2 smaken: Canvas Apps en Model Driven App. De apps kunnen allemaal dezelfde database delen of allemaal op een eigen database draaien. 

Bij de Canvas App neem je de gebruikerservaring als uitgangspunt. Vanuit daar kun je verbindingen maken met allerlei gegevensbronnen, zodat je handmatige of digitaal verouderde processen kunt automatiseren. De Model Driven App begint met een gegevensmodel en een vast gedefinieerd format. Aan de hand daarvan kan Microsoft Power Apps automatisch apps maken.

Een groot voordeel van Power Apps is dat het op elk apparaat te gebruiken is, zodat bijvoorbeeld ook medewerkers van de buitendienst snel toegang hebben tot alle relevante gegevens. Een klein nadeel, vinden wij, is dat het toch de nodige ervaring en kennis vraagt om een goede Power App te bouwen. Maar daar hebben we iets op gevonden.

Power Apps van BEND: voor elk proces een app

In de afgelopen jaren hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan met het automatiseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen in Microsoft Dynamics. Ook werken we regelmatig met Power Apps om die processen te ondersteunen. Sterker nog: je kunt Dynamics 365 beschouwen als Model Driven App op het Power Platform, waarbij Dynamics ook op de gebruikte database geactiveerd is. Nu zetten we die ervaring om in kant-en-klare Power Apps, waarmee je eenvoudig een deel van je bedrijfsproces kunt automatiseren. 

Dat doen we door een onderdeel van Dynamics te pakken en dat in een app te vatten. Zo is er bijvoorbeeld een Power App voor salesprocessen, een Power App voor je marketing of een Power App voor projectenadministratie en voor managementinformatie. Zo kun je snel en eenvoudig een proces stroomlijnen dat nu nog stroperig of ronduit slecht verloopt.

We gebruiken Model Driven Apps om onze apps te maken, maar schakelen Dynamics niet in. Hierdoor zijn onze apps een stuk goedkoper, omdat de licentiekosten een stuk lager liggen. Ook is de gebruikersadoptie hoog, omdat je niet het complete scala aan mogelijkheden van Dynamics hebt, maar een aantal kernfuncties voor het proces dat je wilt automatiseren.

Tegelijkertijd is het een mooie eerste stap om te ervaren wat Dynamics voor je kan doen, al staat het je natuurlijk vrij om alleen Power Apps te gebruiken. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. We laten je graag een demo zien!

Power App in de praktijk

Wat doe je als je de aanwezigheid van meer dan 500 mensen moet registreren, maar lange rijen wilt voorkomen? Dan bouw je snel een Canvas App op het Power Platform, zodat proefstudeerders bij NHL Stenden alleen maar een persoonlijke QR-code hoeven laten scannen. De app draait op de telefoons van NHL-medewerkers en de aanwezigheid wordt direct in een database vastgelegd. Lees meer over deze Power App.

Eerst zien, dan geloven?

Wil je met eigen ogen een Power App zien en gebruiken? Geen probleem! Vraag een demo aan en we laten het je graag zien.


Labels: