• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Dynamics 365 voor Kompas Veiligheidsgroep: weer een stapje dichterbij!

In onze vorige blog las je al dat we de deadline iets hebben moeten verschuiven. Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en weer een stap dichterbij een succesvol einde. Niet veel nieuws onder de zon, maar projectleider Marc van BEND en Chris van Kompas vertellen je meer.

Versie 1.0 komt eraan

Marc: “Wat betreft Dynamics zetten we de laatste puntjes op de i. Collega Auke heeft het testen met mensen van Kompas geleid en de bevindingen met ons gedeeld. Er zijn nog wat kleine dingen die wat aandacht nodig hebben, maar het duurt niet lang meer voordat we een 1.0-versie van het systeem kunnen opleveren. Een paar cosmetische zaken en kleine procesmatige aanpassingen, en dan zijn we er wel! Het financiële proces, dat we samen zo’n beetje volledig opnieuw hebben gedefinieerd, staat nu ook strak. Daar zijn we erg blij mee! Er is wel wat vertraging vanuit de partij die de website bouwt, dus we hebben de deadline nog iets moeten opschuiven.”

“Gelukkig merk je dat iedereen nog steeds lekker samenwerkt”, zegt Chris. “We werken met z’n allen naar een mooi einddoel. Bij dit soort grote projecten weet je dat er altijd dingen kunnen uitlopen, waardoor je de planning niet haalt. Geen probleem: als je bedenkt dat we het nieuwe systeem heel wat jaren gaan gebruiken, dan is een paar maanden vertraging bijna niks. We verwachten begin 2021 live te gaan.”

“Het is niet alleen de websitebouwer die tot die tijd nog wat te doen heeft, hoor!”, vult Marc aan. “Als we het er straks over eens zijn dat ‘ons’ deel af is, gaan we het gefaseerd beschikbaar maken. Dat betekent bijvoorbeeld dat medewerkers van Kompas al met het relatiemanagement aan de slag kunnen en cursustemplates kunnen aanmaken. Dat moet ook wel, want die data is nodig om straks aan de nieuwe website te kunnen koppelen.”

Klaar voor de toekomst

Hoewel de maatregelen rondom het coronavirus weer grote invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken, verliest Kompas de toekomst niet uit het oog. “En daarom hebben we een applicatiebeheerder aangenomen”, vertelt Chris. “Hij gaat straks Dynamics beheren, maar ook een aantal andere applicaties. Tegelijkertijd is het echt iemand waarvan ik denk dat hij een brug kan zijn tussen techniek en management. Ik verwacht dat hij ook in de laatste fase van het project nog van flinke toegevoegde waarde zal zijn!”

Meer weten over Dynamics voor onderwijsinstellingen?

Dynamics kan een hoop processen bij onderwijsinstellingen automatiseren, ondersteunen en vergemakkelijken. Ben je benieuwd wat het voor jou kan doen, neem dan even contact met ons op!