• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

Dynamics 365 voor Kompas Veiligheidsgroep: we zijn er bijna!

Je hebt al een aantal maanden niets van ons gehoord over het nieuwe ERP- en CRM-systeem dat we voor Kompas Veiligheidsgroep ontwikkelen. En dat is niet omdat er niets te melden was, het kwam er gewoon eventjes niet van. We zijn weer terug met projectleiders Chris en Marc, die je graag even bijpraten.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

In onze laatste blog las je al dat de ontwikkeling van de nieuwe website en bijbehorende portalen voor wat kopzorgen zorgden. Inmiddels hangt de vlag er al een stuk beter bij. Chris: “Dat onze vorige poging in schoonheid is gestrand, was best een tegenvaller. Maar gelukkig hebben we inmiddels een nieuwe partner gevonden. We hebben samen met BEND nog eens goed nagedacht over onze wensen en eisen en een offerteaanvraag uitgeschreven. BEND heeft 2 partijen aangedragen, en vanuit Kompas kwam ook nog een kandidaat. Na een offerte, presentatie en bedrijfsbezoek waren we het al snel eens. De partij die we gekozen hebben gaf ons ontzettend veel vertrouwen, onder andere door de vragen die ze stelden. Het cms dat ze willen gebruiken is bovendien goed te koppelen met Dynamics.”

Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn, vertelt Chris: “We wilden eigenlijk voorkomen dat de doorontwikkeling van het systeem en de ontwikkeling van de website en de portalen parallel liep. Door de eerdere problemen is dat nu wel het geval, en dat zorgt voor enorme drukte. Tel daarbij op dat we ook weer steeds meer cursussen organiseren en je snapt dat het flink aanpoten is. Zolang Marc en ik de touwtjes strak in handen houden, komt het goed.”

Over de doorontwikkeling

Er is ondertussen hard doorgewerkt aan Dynamics. Marc: “We hebben inmiddels al een 1.1-versie door de smoketest gehaald. Daarin bootsen we het exacte productieproces na om te zien of alles goed gaat. Over de hele keten kwamen er 37 issues bovendrijven, een paar grote en een paar kleine. Er zaten nog een paar issues in de facturatie die voor wat onduidelijkheid zorgden. Uiteindelijk bleek dat voor een deel ook te liggen in de data entry, waardoor het in de praktijk allemaal ook wel meeviel. We zitten op 90-95%, dus het einde is echt in zicht. Ik denk ook dat dat goed is. Je kunt doorontwikkelen tot je een ons weegt en steeds details blijven veranderen en toevoegen, maar dat kan ook als je eenmaal live bent. Het voordeel is dat je dan ook in de praktijk leert en ziet hoe het systeem werkt en er alvast de vruchten van plukt. Maar op dit moment is het natuurlijk gewoon nog even wachten tot de website en de portalen klaar zijn.”

“Ik merk dat er ook veel behoefte is aan de livegang”, vult Chris aan. “Je werkt al maanden aan een groot project, zonder dat er echt een concrete oplevering is. Natuurlijk ben je al aan het testen en voorbereiden, maar dat is toch anders. Nog eventjes doorbijten en dan zijn we er!”

Die laatste, zware loodjes

Een nieuwe deadline staat nog niet zwart op wit, maar als het nieuwe cursusjaar in september begint, is dat mét Dynamics, een nieuwe website en portalen!