• Dienstverleners CRM

  • Dienstverlening

    Centrale en proactieve benadering van de klant


Dienstverlening

Bij dienstverleners (profit en non profit) zien we vaak dat informatie over klanten en projecten in persoonlijke dossiers, systemen of mappen wordt vastgelegd. Het nadeel hiervan is dat het lastig is om de informatie en klantgegevens te delen met collega’s. Door te kiezen voor Microsoft Dynamics 365, wordt een (centrale) proactieve benadering van de klant en de potentiële klant mogelijk. CRM managed uw dienstverlening.

Speciaal voor consultancyorganisaties, adviesbureaus en projectbureaus heeft BEND binnen de standaard Microsoft Dynamics 365 software een projectmodule ontwikkeld. Het grote voordeel hiervan is dat naast commerciële informatie ook projectinformatie op een centrale plek in de organisatie wordt vastgelegd. Ook informatie over de uitvoering wordt gedeeld. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om de afstemming tussen ‘verkoop’ en ‘uitvoering’ te optimaliseren. Orders die vanuit een verkoopkansen binnen MS CRM zijn vastgelegd worden met een druk op de knop gepromoveerd tot projecten. Relevante orderinformatie zoals het budget, uren en prijsafspraken zijn beschikbaar bij het plannen en vervolgens bewaken van het projecten.

Projectplanning

De projectmodule ondersteunt bij het plannen van projectleden of andere middelen op een project. Hierbij kan rekening worden gehouden met de beschikbaarheid en de kwalificatie van mensen en middelen.

Projecttaken en planningsitems worden rechtstreeks geplaatst in de Outlookagenda van het betreffende projectlid. Vanuit deze planningsitems wordt de bestede tijd ingegeven. Afhankelijk van richtlijnen binnen uw organisatie zorgen workflow-mogelijkheden voor de nodige controles en budgetbewaking. Voor meer informatie zie ook: Projecten

Service en Casemanagement

Alle klantvragen centraal vastleggen in CRM. De planning, bewaking en juiste afhandeling van de een vraag wordt gemanaged door CRM. Enkele voorbeelden:

  • Gebruik van Knowlegdebase
  • Bewaken van termijnen rondom afhandeling
  • Vastleggen en bewaken van SLa’s
  • Meten klanttevredenheid
  • Integratie front en backoffice
  • Integratie met klantportalen (Selfservice concepten)
  • Plannen van uit te voeren werkzaamheden

De integratie van de frontoffice en de backoffice levert waardevolle managementinformatie over het gehele bedrijfsproces. De verkoop en opbrengsten van projecten en diensten kan vergeleken worden met de daadwerkelijke uitvoering. Daarnaast is er continu (operationele) stuurinformatie beschikbaar, die klantgerichter werken binnen project mogelijk maakt. Kortom meer grip op de uitvoering van service biedt toegevoegde waarde voor de klant en uw eigen organisatie.