• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

CRM: verhoog de efficiëntie van uw vertegenwoordigers

In de vorige blog kwam de eerste laag van de Sales Transformation Pyramid al aan bod: de definitie van de technologische architectuur. CRM is een technologische oplossing die uw sales goed kan ondersteunen en die de verkoop van uw salesteam kan vergroten. Als u dit niveau heeft voltooid is het tijd voor de tweede laag van de piramide: de efficiëntie van de vertegenwoordigers verhogen met behulp van de inzet van CRM.

BEND-CRM-Efficientie-van-de-vertegenwoordigersTweede niveau: efficiëntie van de vertegenwoordigers

Voor ondernemers met een klein bedrijf is CRM een van de belangrijkste onderdelen van de zakelijke tools. Gebruikt u nog geen CRM? Houd bij de invoering hiervan dan de vertegenwoordigers in uw achterhoofd. De kernvermogens van CRM, zoals contact-, kansen- en taakmanagement en webgebaseerde vergaderondersteuning, zijn allemaal tools die verkopers snel in de vingers kunnen krijgen en waarvan ze snel kunnen profiteren. Op deze manier kan de totale verkoopefficiëntie meetbaar worden verhoogd.

Bedrijven signaleren deze drie voordelen als ze met een CRM-oplossing aan de slag gaan:

  1. Er is meer communicatie tussen de vertegenwoordigers
  2. De verkopers hebben minder administratieve lasten
  3. Een gestroomlijnd voorspellingsproces

Als u aan de slag gaat met CRM, is het uiteraard ook van belang dat uw vertegenwoordigers hier goed mee kunnen werken. De beste manier om dit te doen is door ze trainingen aan te bieden over het gebruik van de nieuwe processen en tools om de taken die ze nu handmatig uitvoeren te automatiseren. CRM verandert de manier van werken en uw medewerkers hierin ondersteunen is dan ook erg van belang. Door trainingen te geven zorgt u ervoor dat ze leren hoe ze deze nieuwe manier van verkopen in hun dagelijkse werkzaamheden kunnen inbedden om zo efficiënter te kunnen werken.

Benieuwd naar het volledige proces van het verhogen van uw sales-productiviteit? 

Download het whitepaper