• Cursusmanagement BEND CRM

 • Laat je opleidingsinstituut groeien met geïntegreerde processen vanuit één platform


Microsoft Dynamics 365 voor postacademisch onderwijs en opleidingsinstituten

Overwin de uitdagingen die groei tegenhouden

Opleidingsinstituten zijn afhankelijk van hun klanten, net als elk ander bedrijf. Daarom ben je elke dag bezig met het verbeteren van je dienstverlening, om meer klanten te werven, bestaande klanten beter te bedienen en bestaande klanten terug te laten komen. Zo zorg je niet altijd voor het voortbestaan van je organisatie, maar ook voor de groei ervan. Maar dat is niet zonder uitdagingen.

We werken al jaren samen met verschillende opleidingsinstituten. Over het algemeen zien we dat de uitdagingen per instituut vaak overeenkomen. De continue dynamiek in het open en incompany aanbod zorgt voor een inefficiënte afhandeling om klanten optimaal te kunnen bedienen. Het is hierbij de crux dat jouw backoffice processen worden ontsloten naar de buitenkant van jouw organisatie zodat je niet meer:

 • Jouw open aanbod op meerdere plekken moet onderhouden
 • Online open inschrijvingen alsnog handmatig moet verwerken in de back-office
 • Jouw gescoorde incompanies als losse projecten moet opvolgen in allerlei tools
 • Jouw marketingacties in gefragmenteerde online tools moet organiseren
 • Jouw integraal klantbeeld versnipperd uit diverse applicaties moet halen
 • Je geen continu inzicht in de prestaties hebt, wat bijsturen lastig maakt

Dé totaaloplossing: BEND Event voor opleidingsinstituten

In de afgelopen 15 jaar hebben we veel kennis en ervaring opgedaan bij opleidingsinstituten. In die periode hebben we ruim 40 implementaties in de opleidingsbranche verzorgd.
Hierdoor hebben we binnen Microsoft Dynamics 365 een template kunnen ontwikkelen, dat zowel de commerciële als operationele processen van opleidingsinstituten integraal ondersteund. Op die wijze openen we samen de deur naar verdere groei van je organisatie

Standaard heeft Dynamics 365 al verschillende uitgebreide functies ter ondersteuning van CRM, verkoop en marketing. Daarnaast hebben we specifieke functies ontwikkeld en toegevoegd aan BEND Event die te maken hebben met cursussen, nascholing en events.
Deze en meer uitdagingen kunnen opgelost worden met de implementatie van BEND Event. BEND Event helpt bij het verbeteren van processen rond verkoop, marketing, organiseren, plannen en financiën. Maar belangrijker nog: het zorgt voor verbindingen in deze processen. Op die manier staat niets de groei van jouw instituut nog in de weg.

Bekijk klantcase
 • Verkrijg een integraal klantbeeld

  Maak gebruik van alle vergaarde klantdata in jouw processen en maak dit klantbeeld inzichtelijk voor jouw organisatie en creeër nieuwe inzichten voor marketing-, sales- en serviceprocessen. Beheer relaties vanuit een platform en voldoe aan wetgeving rondom AVG.  Heb grip op jouw opleidingen

  Heb grip op het gehele proces rondom de organisatie van een opleiding, of het nu om een open training, in-companytraject, nascholing, individueel leergang, seminar of examen gaat. Plan je trainers, communiceer met je deelnemers en toon je aanbod op je website.

 • Wees efficiënter met self-service processen

  Geef je deelnemers online de mogelijkheid zich in te schrijven voor jouw opleidingen, betalingen af te handelen, marketingvoorkeuren aan te geven, inzage te geven in cursusmateriaal en huiswerkopdrachten in te leveren en behaal zelf efficiency voordelen.  Target je doelgroep met marketing automation

  Gebruik marketing automation functionaliteit en je integrale opgebouwde klantbeeld voor het verkrijgen van meer (terugkerende) deelnemers op je open opleidingen. Verstuur nieuwsbrieven, organiseer marketingevents voor het onderhouden van relaties en het identificeren van nieuwe.

 • Stem verkoop en marketing op elkaar af

  Zet je marketingacties om in gerichte salestrajecten voor incompany opleidingen. Houd vanuit je rol als manager grip op lopende trajecten en verbeter de verkoopprestaties met pipeline management, analyses. Gebruik inzichten vanuit BEND Event om je relatie met je klanten te verdiepen.  Meten is weten: laat je organisatie groeien

  Geïntegreerd werken geeft input in de performance van jouw organisatie. Stel KPI’s vast en monitoor deze. Leer van de verkregen inzichten en neem beslissingen. Dit allemaal voor elke type gebruiker. Anticipeer op ontwikkelingen en laat software voor je werken. Behaal efficiency voordelen en laat je organisatie groeien.

In 8 stappen aan de slag: zo zorgen we dat we jouw doelen halen

Puttend vanuit onze ervaring en onze software weten wij als geen ander hoe wij jouw organisatie up and running kunnen krijgen. Onze methodiek zorgt ervoor dat we gezamenlijk de juiste focus en prioriteiten stellen om die vervolgens als team te implementeren. Aan partnership en commitment hechten wij grote waarde. We werken met een scrum-methodiek waarin wij de diverse processen in de juiste volgorde behandelen en implementeren. Aan het einde van het traject is je organisatie on-board.

Na de implementatie leren we samen van jouw resultaten en denken we mee om te blijven innoveren. We spelen in op ontwikkelingen in jouw markt, maken optimaal gebruik van jouw data om verder te groeien en efficiënter te blijven werken