• Opleidingsinstituten-CRM

 • Opleidingsinstituten

  Het ideale platform om de verschillende relaties te managen


Opleidingsinstituten

Of het nu een commerciële opleider, hoger onderwijsinstelling of het voortgezet onderwijs betreft, onderwijsinstellingen in de breedste zin van het woord werken steeds meer en intensiever met CRM.

Vanaf het moment dat de aspirant leerling, cursist of student is zicht komt, tot het moment dat er stage wordt gelopen, men een baan vindt en alumni wordt. Microsoft Dynamics 365 biedt het ideale platform om de verschillende relaties te managen en in kaart te brengen. Of het nu huidige en potentiële cursisten, alumni en medewerkers of bedrijven of stakeholders betreft.

Terranext implementeert CRM voor groei en professionalisering van de organisatie

TerraNext is de opleider van de groene sector. Actief in heel Nederland, met praktische, eigentijdse en compacte opleidingen voor (jong) volwassenen. TerraNext is gericht op de behoefte van de klant om verder te groeien in zijn vak. Het is de ambitie van TerraNext om bedrijven, instellingen en individuele werknemers voor te bereiden op de uitdagingen van morgen.

Ter ondersteuning van de verdere groei en professionalisering van de organisatie heeft TerraNext besloten om Microsoft Dynamics CRM in een tweetal fasen te implementeren. In de eerste fase de medewerkers van de afdeling Verkoop en Marketing. In de tweede fase is een verouderde cursusadministratie vervangen door cursusmanagement module van BEND. Resultaat; alle processen in één standaard systeem.

Integratie marketing, relatiebeheer en onderwijs

De afgelopen 15 jaar hebben de consultants van BEND (CRM) implementaties uitgevoerd bij meer dan 40 opleidingsinstituten. Op basis van deze ervaring is binnen de standaarden van Microsoft Dynamics 365, de BEND Cursus Relatie Manager ontwikkeld. De speciale opleidingsmodule binnen CRM ondersteunt de processen rondom het organiseren en administratief afhandelen voor diverse onderwijsvormen. Bijvoorbeeld voor de zogenaamde In Company Opleidingen en Open Rooster Trainingen. Daarnaast biedt de oplossing functies ter ondersteuning van:

 • Evenementen en Open dagen.
 • Aanmeldingen, inschrijvingen en informatieaanvragen.
 • Stageplanning, cursusmanagement, planning
 • Voortgang,- en cijferregistratie.
 • Beheer van alumni.

Voor meer informatie over de functionele mogelijkheden zie ook: Cursusmanagement

 • “Van configureren tot advies: BEND geeft ondersteuning op maat. Met name de aanpak om simpel te beginnen en CRM stap voor stap uit te breiden, heeft de implementatie bij onze organisatie veel voordelen en een grote gebruikersacceptatie opgeleverd”

  RDW-300x112Herbert Bos - Manager Project & Support RDW  “Het implementeren van Microsoft CRM heeft ons in staat gesteld om zowel onze eindklant als onze distributiekanalen beter te bedienen. BEND is een zeer ervaren partij, die met de software slimme procesaanpassingen heeft gerealiseerd waardoor wij forse efficiency konden realiseren.”

  ConservatrixJan Willem Baake - Directeur Hooghenraed Verzekeringen