• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

BEND wint aanbesteding Hogeschool Rotterdam

Dat BEND een goede implementatiepartner is voor Dynamics bij opleiders, bleek al uit de gewonnen aanbesteding bij het Deltion College en het nieuwe systeem dat we bouwen voor Kompas Veiligheidsgroep . We kunnen nu een mooie naam aan het rijtje toevoegen, want ook de Hogeschool Rotterdam heeft voor BEND gekozen. En daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Deze implementatie is anders dan anders. We gaan namelijk samen met de Hogeschool Rotterdam een pilot uitvoeren. In 5 maanden tijd gaan we ontdekken of Microsoft Dynamics ingezet kan worden als centraal relatiemanagementsysteem voor de gehele hogeschool. Dit doen we door te beginnen met het implementeren van Dynamics voor 5 opleidingen.

Hierdoor kunnen stakeholders op laagdrempelige wijze ervaren hoe een implementatie van Dynamics door BEND verloopt. We laten zien hoe je het pakket op maat kunt inrichten en hoe eisen en wensen op het gebied van werkprocessen kunnen worden ondersteund. Uiteraard nemen we tijdens de pilot ook de toekomstige gebruikers mee, zodat ze ervaren hoe het is om Dynamics 365 te gebruiken in hun dagelijkse werk.

Waarom een pilot?

We hebben Dynamics 365 al eerder op grote schaal bij onderwijsinstellingen geïmplementeerd. Waarom kiezen we in dit geval dan toch voor een pilot? Dat heeft alles te maken de specifieke situatie bij Hogeschool Rotterdam. In een pilot met een afgebakende groep gebruikers, kunnen we ervaring opdoen. Dit gaat onder andere om de benodigde functionaliteit, op welke manier we de gebruikers het beste mee kunnen nemen in de ontwikkeling en hoe we het pakket in de organisatie kunnen inbedden. Ook ervaren we wat de randvoorwaarden zijn voor verdere implementatie en toetsen we de wettelijk gestelde kaders rondom het opslaan van gegevens.

Vanwege onze ervaring in het onderwijsveld, met meerdere implementaties van Dynamics bij allerlei onderwijsinstellingen, verwachten we een aantal snelle verbeteringen te zien. Juist dankzij deze ervaring kunnen we gebruikmaken van de door BEND ontwikkelde templates. Hierdoor ligt de nadruk in de pilot niet op ontwikkeling en configuratie, maar kunnen we ons meer richten op advies en kennisoverdracht.

Werken in sprints

Bij BEND zijn we groot voorstander van het werken in sprints. Door het werk goed af te bakenen, weten we wanneer we wat kunnen opleveren. Deze werkwijze zetten we ook in voor Hogeschool Rotterdam. Nadat we gezamenlijk een definitieve sprintindeling hebben gemaakt, zullen we naar verwachting per sprint 1 opleiding aansluiten op Dynamics. We hebben eerder een artikel geschreven over de voordelen van deze werkwijze en hoe dat er in de praktijk uitziet.

Eerste conclusies in mei

Ben je benieuwd hoe deze pilot gaat verlopen en wat de voortgang van het project is? In mei zullen we een artikel publiceren waarin je er alles over kunt lezen.


Lees ook

Dynamics 365 voor Kompas Veiligheidsgroep: op naar sprint 1!
Kompas Veiligheidsgroep: roen licht voor het project!
Implementatie van een CRM: makkelijker gezegd dan gedaan