• CRM blogs & nieuws

    Wij houden u op de hoogte.

6 redenen waarom Micosoft beter is dan Salesforce

Wij zijn natuurlijk niet geheel onafhankelijk, maar kunnen ons vinden in de volgende redenen…

Simpel en makkelijk te gebruiken interface
De Microsoft Dynamics CRM is gebouwd met een zo eenvoudig mogelijk te gebruiken interface. Hierdoor heeft de gebruiker geen moeite met de functies van hun CRM en de toegang hiervan. Een ander voordeel dat Dynamics CRM met zich meebrengt is dat ze voorzien in Microsoft Office en met name Outlook die voor vele gebruikers erg vertrouwt is.

Dashboards
In vergelijking met Salesforce is het dasboard van Microsoft meer intuïtief. Het heeft verschillende soorten beveiliging, zorgt voor overzicht d.m.v. grafieken en lijsten, toont real-time data en de gegevens kunnen onbeperkt vernieuwd worden.

Betere ondersteuning van mobiele apparaten
Dankzij de applicatie van Dynamics CRM zijn verschillende hardware en software toegankelijk via mobiele apparaten. De applicatie kan onder andere met Apple iPhones en iPads, Androids smartphones en tablets, Windows smartphones en tablets en Blackberry gesynchroniseerd worden.
Een groot voordeel is dat men hiervoor geen nieuwe licenties of software hoeft aan te schaffen of extra kosten hoeft te rekenen.

Lagere licentiekosten
In vergelijking met de rivalen biedt Microsoft hetzelfde voor lagere kosten. De online versie van Dynamics CRM 2013 is bijvoorbeeld 50% goedkoper dan Salesforce.com.

Macht om een implementatie model te kiezen
Afhankelijk van de behoeften kan men een eigen model implementeren. Waar Salesforce CRM maar 1 cloud model biedt, daar biedt Microsoft Dynamics CRM 3 verschillende modellen:

  • CRM On-Premise
  • CRM Online
  • Shared Milieu (Partner Hosted)

Gebruikersinterface
Dynamics verzorgt beter maatwerk voor de gebruiker in vergelijking met Salesforce.com. Zo zijn er bijvoorbeeld ‘drag and drop’ mogelijkheden voor de eindgebruikers van Microsoft CRM en beperkt Salesforce.com zich alleen tot de beheerders van de software.

Bron: Microsoft.com